Industrije i Aplikacije

INDUSTRIJE: INNIO Waukesha i INNIO Jenbacher motori nalaze svoju primjenu u raznovrsnim industrijama počevši od proizvodnje hrane u staklenicima, rudnicima ugljena, onshore i offshore naftnim i plinskim poljima te se INNIO proizvodi nalaze po cijelom svijetu. INNIO pruža pomoć svojim korisnicima pri obavljanju svakodnevnih poslova s povjerenjem znajući pri tome da imaju iza sebe iskustvo i ekspertizu s motorima koja traje više od stoljeća.

APLIKACIJE:

NAFTNA I PLINSKA INDUSTRIJA – za pogon kompresora za komprimiranje i daljnji transport plina pogodni su motori INNIO Waukesha VGF, VHP, MOBILEFLEX, 275GLPLUS te za kogeneracijske jedinice te Mechanical Drive. INNIO Waukesha plinski motori u mogućnosti su proizvoditi 0,1-3,7 MW energije.

BIOPLINSKA POSTROJENJA – za pogon generatora, izmjenjivača topline, proizvodnju ugljičnog dioksid pogodni su motori INNIO Jenbacher Type 2, Type 3, Type 4, Type 6, J624 i J920 FLEXTRA. INNIO Jenbacher plinski motori u mogućnosti su proizvoditi 0,3-10 MW energije.

PROIZVODNJA KORISNE ENERGIJE - Električna energija je osnovna potreba za neovisne proizvođače energije, komunalne tvrtke, proizvođače, lokalnu samoupravu i industrijske opratere kao kemijske i tekstilne proizvođače.

INDUSTRIJSKA ENERGIJA - odnosi se na aplikacije gdje korisnici traže sniženje vlastitih troškova, lokalno proizvodeći traženu toplinsku i električnu energiju.

ENERGIJA ZA OBJEKTE - CHP (combined heat and power) štedi okvirno 40% goriva u usporedbi s odvojenom generacijom i CHP sustav objekta postavljen u blizini ili na samoj lokaciji sprječava značajne nabave i distribucijske gubitke električne i toplinske energije.

KOMBINIRANO ENERGIJA I GRIJANJE (CHP) - Combined Heat and Power (CHP) se također naziva kogeneracijska elektrana, dizajnirana je za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije za upotrebu u procesnim aplikacijama.

BRZA DOSTAVA ENERGIJE - INNIO vas može na brzi način opskrbiti električnom energijom, neovisno da li trebate na rok od 10 dana ili 10 mjeseci.

CO2 FERTILIZACIJA - INNIO Jenbacher motori u upotrebi su i pri staklenicima za proizvodnju voća i povrća, ne proizvode samo toplinsku i električnu energiju za snabdijevanje ove aplikacije već i dalje daju višak za javnu električnu i toplinsku mrežu. Moguće je proizvoditi i ugljikov dioksid koji se koristi za oplođivanje biljaka u cilju postizanja zahtjeva za efikasnim staklenikom.

BIOPLIN - U današnje vrijeme većina govori o održivoj energiji, no djela su glasnija od riječi. Upotrebom bioplina dobivenog fermentacijom organskog otpada, INNIO klipni motori proizvode toplinsku i električnu energiju kao pouzdan izvor energije kako bi pokretali vaše poslovanje danas, sutra i u budućnosti.

OTPAD U ENERGIJU - INNIO kao pionir u korištenju alternativnih goriva za plinske motore ima iskustvo, ekspertizu i opremu u koju se korisnici mogu pouzdati u procesu pretvorbe otpada u energiju.

MECHANICAL DRIVE - Bilo da je pumpa za održavanje vode od lokalne zajednice, čistom i sigurnom, ili zračni komresor za veći protupožarni sustav, INNIO je ponosan što može ponuditi pouzdan i robustan plinski motor koji može biti upotrijebljen za različite mehanički pogonjene aplikacije.

Više o industrijama i aplikacijama pročitajte na sljedećem linku:

www.innio.com/en/